Pytanie o trwałość

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mk70
    Classic
    • 2011
    • 1

Pytanie o trwałość

Zamieszczone przez diablojarek
    całkiem możliwe, bo dość często tamtędy jeżdżę :szeroki_usmiech
    Jechałem z tyłu służbówką trochę trąbiłem i mrygałem , ale musiałem zawracać na Bliską
    To pewno Ty jechałeś pozdrawiam
  • lolek8
    Classic
    • 2010
    • 1

Pytanie o trwałość

Witam. Mam możliwość kupienia Octavii, rocznik 1999, silnik 1,6 z gazem. Samochód ma już przejechane 220000km.
    I tu moje pytanie, jak to jest z trwałością Skody Octavii? Czy jest szansa, że taki samochód pojeździ jeszcze spokojnie przez rok, dwa, czy może będzie się już sypać? Jakie są wasze doświadczenia?

Komentarz

• gregor6
      Rider
      • 2008
      • 488
      • Volkswagen

Ja mam auto z 97 roku z silnikiem AEE nic mi się nie sypie Nawet jak coś zacznie się sypać, to ceny części są raczej niskie.

Komentarz

• baca10
        RS
        • 2009
        • 6225

lolek8, jak auto bylo dbane i serwisowant, to mozna przypuszczac, ze jeszcze posluzy te pare latek, ale tez musisz brac pod uwage, ze cos moze sie zepsuc

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9943
          • Ford

Re: Pytanie o trwałość

Zamieszczone przez lolek8
          Witam. Mam możliwość kupienia Octavii, rocznik 1999, silnik 1,6 z gazem. Samochód ma już przejechane 220000km.
          I tu moje pytanie, jak to jest z trwałością Skody Octavii? Czy jest szansa, że taki samochód pojeździ jeszcze spokojnie przez rok, dwa, czy może będzie się już sypać? Jakie są wasze doświadczenia?
          A w jakim stanie jest auto? Zadbana "pszczółka", czy dojechana "taksówka"? Odpowiedź na Twoje pytanie jest szalenie trudna, bo dalsza (bez)problemowość użytkowania zależeć będzie niestety od tego, jak auto było użytkowane w przeszłości.
          Aha, pytasz o rok czy dwa: zamierzasz przejechać rocznie 10kkm, czy 100kkm? Bo taka informacja także ma zasadnicze znaczenie jeśli chodzi o przewidywania dotyczące trwałości. Im więcej planujesz przejechać, tym większa szansa, że auto "padnie"...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...